K

Spekkhogger og hvalsafari med RiB-båt og marinebiolog - Tromsø Friluftsenter

Vis kart

NB:På grunn av at hvalene befinner seg utenfor vårt område, kan vi ikke garantere at turen vil ta plass i en rib båt. En katamaran vil bli brukt i stede for å gi deg den beste og eneste opplevelsene for å kunne få se hval.

Hvalsafari med ekte nordnorsk sjarm og små grupper. I tillegg til hval og spekkhogger vil du få se kystlandskap, lokal fiskekultur og et 100 års gammelt fiskebruk. Dette er turen for deg som ønsker å ta vakre natur bilder og komme i nær kontakt med elementene.

Vi henter i sentrum, og kjører deg nord for Kvaløya, hvor hvalene befinner seg. Mens vi kjører gjennom kyst landskap i 40 min, vil vår Marine biolog fortelle alt du trenger å vite om hvalene, de forskjellige artene vi har, og hva du burde se etter slik at du er godt forberedt på en ekte arktisk opplevelse.
Vi stopper på en lokal fiskeri som er 100 år gammel. Her har vi vår garderobe med toalett. Vårt mål er å være mer enn en hval safari, derfor samarbeider vi med aquaplan niva med hval identifikasjon og utdannelse, på den måten får du også kan ta del i den viktige jobben de gjør med dine egne bilder.
Du vil få ekstra klær og flytedresser. Deretter setter vi turen ut med RiB-båten og du kan forvente og se knølhval, spekkhogger, seler, havørn og andre fuglearter. På midten av båtturen, tar vi en kaffepause , og mens vi nyter kaffen vil vi bruke en hydrofon for å lytte til hvalene under oss.
Etter turen blir det servert fiskesuppe på enket vis (ikke et helt måltid)

Inkludert: Guide, transport til båt (40 min hver vei), flytedress, varm drikke
Varighet: 5 timer
Vanskelighetsgrad: Medium
Antall deltagere: 5-30
Avgangstid og sted: kl. 08:30 på Scandic Ishavshotell

Les mer om retningslinjer for hvalsafari: www.visittromso.no/no/retningslinjer-hvalsafari

Vis mer

Om denne aktiviteten